!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '248966894939578');fbq('track', 'PageView');

Kleurkeur Drongelens Kanaal

 Kleurkeur is ontstaan uit de behoefte van opdrachtgevers en opdrachtnemers met als doel meer ruimte voor biodiversiteit en kan toegepast worden op bermen en waterkeringen. Dit zijn bloemrijke verbindingszones die goed zijn voor insecten en bijen hebben daardoor een grote meerwaarde voor het vergroten van de biodiversiteit in de omgeving.

Het projectgebied Drongelens kanaal loopt als ecologische verbindingszone deels door en langs twee Natura2000 gebieden. Het kanaal functioneert als een langgerekt landschapselement en heeft door de variëteit aan habitats grote potentiële ecologische waarden. Door het aangepaste maaibeheer wordt gewerkt aan de instandhouding en bevordering van met name bloemrijk grasland met interessante (doel)soorten zoals lange ereprijs, grote pimpernel, grote tijm, grijskruid en blauwe knoop. Dit biedt mogelijkheden voor vlinders en insecten en vervolgens voor vogels en andere fauna.