!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '248966894939578');fbq('track', 'PageView');

Onderhoud uiterwaarden bij stuweiland Roermond

Op maandag 29 januari 2024 brachten we al voor dag en dauw allerlei materiaal naar een onderhoudsproject aan de Maas in Roermond. Dit gebeurde met bijna militaire precisie en leverde prachtige beelden op.

Zaadzetting
In de zomer van 2023 hebben we een stuk aan de Maas niet gemaaid omdat er veel bloeiende kruiden stonden. Nu heeft de zaadzetting plaatsgevonden en kunnen wij met ons materiaal aan de slag. Dit is namelijk voor de meeste flora en fauna de minst kwetsbare periode om onze werkzaamheden uit te voeren. 

Verstoringsvrije zone
In het gebied zijn er ook beschermde diersoorten aanwezig zoals bevers en dassen. De burchten markeren we in het veld en op de digitale werktekening, zodat we tijdens onze werkzaamheden voldoende afstand houden. Dit wordt een verstoringsvrije zone genoemd!

Bekijk hieronder volledige fotoreportage.