!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '248966894939578');fbq('track', 'PageView');

VOMOL voorlichting voor leerlingen basisschool

Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL) 

26 oktober is er een voorlichting gegeven aan de leerlingen van groep 7 en 8 van CBS de wegwijzer uit Nederhemert.  Met dank aan CUMELA Nederland en Zone College MBO Loonwerk Doetinchem.

Landbouwvoertuigen vormen een gevaar op de weg. Vooral buiten de bebouwde kom gebeuren er veel ongelukken met landbouwverkeer en fietsers. Vaak met ernstige afloop. De slachtoffers van deze ongevallen zijn vaak de andere (kwetsbare) weggebruikers, niet de bestuurders van landbouwvoertuigen zelf. Het is daarom van belang om te weten wat de gevaren zijn van landbouwverkeer op de weg en hoe je hiermee om kunt gaan. 

‘Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer’ is een lesprogramma waarbij meerdere partijen betrokken zijn, die met landbouwvoertuigen te maken hebben. De belangrijkste doelgroep is basisschoolleerlingen van groep 7&8. AOC-leerlingen en loon- en landbouwwerkers laten de leerlingen zien welke gevaren er zijn verschillende landbouwvoertuigen. Alle betrokkenen leren van elkaar hoe ze veilig moeten omgaan met landbouwvoertuigen op de weg. Maar ook de ouders van de leerlingen krijgen informatie over het onderwerp en hoe ze hun kind in het verkeer kunnen leren hierover.