!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');fbq('init', '248966894939578');fbq('track', 'PageView');

Deltaplan Biodiversiteit

Commitment aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Om de biodiversiteit in bermen, op waterkeringen en in natuurgebieden te vergroten zetten wij alternatieve maaimethodes in, zoals sinusbeheer en gefaseerd maaien. De werkzaamheden worden uitgevoerd door gecertificeerde (wet natuurbescherming) en vakbekwame machinisten/medewerkers. Onze medewerkers worden daarbij ondersteund door een ecologisch deskundige. We passen maatwerk toe wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld aangepaste werkwijze bij een kwetsbare ondergrond of een (weidevogel)inventarisatie met een drone met warmtebeeldcamera.

Invasieve soorten kunnen een bedreiging vormen voor de biodiversiteit. Wij hebben de afgelopen jaren ervaring opgebouwd met het zorgvuldig bestrijden en beheersen van invasieve exoten middels verschillende methodes. Denk hierbij aan het verwijderen van o.a. Japanse duizendknoop, grote waternavel, reuzenberenklauw en  de waterteunisbloem. 

Wij zijn gecertificeerd voor KleurKeur en spannen ons daarom in om onze opdrachtgevers ervan te overtuigen dat het ecologisch beheer van bermen en groenstroken een meerwaarde heeft voor het bevorderen van de flora en fauna. Dit doen wij door bij iedere relevante aanbesteding in het plan van aanpak als meerwaarde ecologisch bermbeheer aan te bieden. Dit gaat over 5-10 mogelijke opdrachtgevers (gemeentes, waterschappen, natuurorganisaties, etc.) op jaarbasis. 

Dit commitment draagt bij aan de volgende thema's van het Deltaplan

  • Draagvlak en gedeelde waarden;
  • Gebiedsgerichte aanpak;
  • Kennis en innovatie;
  • Monitoring.  

Meer informatie
Contactpersoon: Maria Smits
E-mailadres: maria.smits@aannemersbedrijfsmits.nl